Rating

Hoe zien financiers de kredietwaardigheid van je klant? Je ontdekt het in de Fyndoo-module Rating.

pexels-andrea-piacquadio-761993

Inzicht in kredietwaardigheid

Hoe zien financiers de kredietwaardigheid van je klant? Je ontdekt het in de Fyndoo-module Rating. Je krijgt snel inzicht in de kredietwaardigheid van je klant in de ogen van een financier. Daardoor kun je samen met de klant adequaat schakelen en - als dat nodig is - aan de financierbaarheid van zijn bedrijf werken. Het resultaat: financieringsaanvragen met een grotere kans van slagen én financieringen tegen gunstigere voorwaarden.


Een kredietscoringmodel specifiek voor mkb-ondernemingen


Rating maakt gebruik van de URA-rating, die is gebaseerd op een kredietscoringmodel specifiek voor mkb-ondernemingen en gebruikt de balans en winst- en verliesrekening, en een aantal afgeleide ratio's, als hoofdzakelijke input. Met deze data wordt de probability of default (PD) berekend voor de twaalf maanden aansluitend op de periode waaruit de invoercijfers komen. Doordat de invoer van het model enkel redeneert over financiële cijfers, is het model objectief en minder arbeidsintensief dan modellen die ook kwalitatieve invoer, zoals een tekstuele vragenlijst, vereisen.

Fyndoo Rating: URA-rating

Deze rating vindt zijn herkomst op de University of Münster en is ontwikkeld en gevalideerd door Prof. Dr. Jürgen Hauschildt en Prof. Dr. Jens Leker. Het model wordt momenteel beheerd door de URA Rating Agency in München, Duitsland.


Het URA-model wordt jaarlijks gekalibreerd en is altijd up-to-date. Zelf ook up-to-date blijven? Ververs dan in de Rating-module van alle klanten jaarlijks de cijfers, zodat je de juiste nazorg kunt bieden.

Modules

Ontdek ook de andere modules van Fyndoo Advise. Hiermee ondersteun je iedere klant optimaal.

Analyse

Analyse

Met Analyse kun je historische financiële data van je klant inlezen en analyseren. Je hebt snel inzicht in de mogelijkheden om de financiële prestaties te verbeteren.
Kredietaanvraag

Kredietaanvraag

Met Kredietaanvraag maak je snel en eenvoudig een complete financieringsaanvraag. Voor elk financieringsvraagstuk is er een groot aanbod aan financiers.
Prognose

Prognose

In Prognose bouw je gedegen financiële scenario’s die de gevolgen laten zien van de keuzes die je klant maakt.
Inzicht

Inzicht

Met Inzicht analyseer je samen met je klant de financiële impact van de keuzes die hij wil maken. Dankzij het heldere grafische dashboard krijgt je klant duidelijk en begrijpelijk inzicht in de financiële situatie van zijn onderneming.
Bedrijfswaardering

Bedrijfswaardering

Met Bedrijswaardering bepaal je eenvoudig wat het bedrijf van je klant waard is. Nu én in de toekomst.
Pre-scan

Pre-scan

Met de pre-scan bepaal je de financierbaarheid van een onderneming op basis van slechts enkele financiële getallen. De Fyndoo-score is een score van 1 tot 10, die een inschatting geeft van de slagingskans van een financieringsaanvraag voor een onderneming.
Ontdek Fyndoo

Probeer Fyndoo Advise 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Aanvragen