Analyse

Met de module Analyse krijg je snel inzicht in de financiële prestaties van een bedrijf.

bedrijfsfinanciering-adviessoftware-fyndoo-advise

Analyseren van de financiële gegevens

Het analyseren van de financiële gegevens, zoals de jaarcijfers van een klant, kan een flinke klus zijn. Met de module Analyse krijg je snel inzicht in de financiële prestaties. Fyndoo Advise kan zowel jaarcijfers als tussentijdse cijfers van de onderneming als basis gebruiken voor analyse. 

 

Bewezen rekenkracht van Fyndoo Analyse

 

Op basis van de balans en de resultatenrekening berekent de module Analyse verschillende ratio's die je vertellen hoe het bedrijf van je klant er financieel voorstaat. Dat rekenmodel is bewezen in de praktijk: ook bancaire Fyndoo-klanten gebruiken dit rekenmodel. Het grote voordeel, vergeleken met bijvoorbeeld Microsoft Excel, is dat de formules vast staan. Je hoeft dus zelf geen formules te bedenken. Dat is niet alleen makkelijk, maar verkleint ook de kans op fouten. Daardoor maak je financiële analyses waar je klanten met vertrouwen naar uitkijken.

 

Soorten ratio's

Ben je benieuwd met wat voor ratio’s Fyndoo Advise rekent? De quick ratio is een goed voorbeeld. Daarmee wordt de financiële toestand en specifiek de liquiditeit gemeten. Ook berekent de software de solvabiliteit, volgt het de ontwikkeling van winstmarges en kijkt het naar de gemiddelde betalingstermijn van debiteuren. Zo weet je precies waar eventuele verbeterpunten liggen, om de financierbaarheid van de klant te vergroten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de tientallen kengetallen die Fyndoo Advise doorlopend berekent.

Financiële cijfers invoeren

De cijfers kun je handmatig invoeren. Dankzij onze overzichtelijke invoermogelijkheden gaat dat heel snel. Wil je helemaal niets meer overtypen, dan kun je cijfers vanuit bijvoorbeeld Unit4 Audition of Caseware importeren. Ook kun je Excel-bestanden en XBRL-bestanden importeren. Kortom: mogelijkheden genoeg.

 

Overzichtelijke rapportages downloaden

 

Heb je een financiële analyse gemaakt, dan exporteer je deze eenvoudig naar PDF of Excel. Fyndoo Advise biedt je een aantal standaard rapportages, bijvoorbeeld de ‘one pager’: een samenvatting van de belangrijkste cijfers en kengetallen op één A4’tje. 

 

Modules

Van het analyseren van de financiële gegevens tot het indienen van een financieringsaanvraag. Ontdek alles over de verschillende modules in Fyndoo Advise en hoe ze jouw werk als financieel adviseur gemakkelijker maken.

Kredietaanvraag

Met Kredietaanvraag maak je snel en eenvoudig een complete financieringsaanvraag. Voor elk financieringsvraagstuk is er een groot aanbod aan financiers.

Prognose

In Prognose bouw je gedegen financiële scenario’s die de gevolgen laten zien van de keuzes die je klant maakt.

Rating

Met Rating krijg je snel inzicht in de kredietwaardigheid van je klant gezien door de ogen van een financier.   

Inzicht

Met Inzicht analyseer je samen met je klant de financiële impact van de keuzes die hij wil maken. Dankzij het heldere grafische dashboard krijgt je klant duidelijk en begrijpelijk inzicht in de financiële situatie van zijn onderneming.

Bedrijfswaardering

Met Bedrijswaardering bepaal je eenvoudig wat het bedrijf van je klant waard is. Nu én in de toekomst.

Pre-scan

Met de pre-scan bepaal je de financierbaarheid van een onderneming op basis van slechts enkele financiële getallen. De Fyndoo-score is een score van 1 tot 10, die een inschatting geeft van de slagingskans van een financieringsaanvraag voor een onderneming.

Ontdek Fyndoo

Probeer Fyndoo Advise 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Aanvragen