Bedrijfswaardering

Bepaal eenvoudig wat het bedrijf van je klant waard is. Nu én in de toekomst.

bedrijfsfinanciering-adviessoftware-fyndoo-advise

Bepaal de waarde van een onderneming

Met de Fyndoo-module Bedrijfswaardering bepaal je eenvoudig wat het bedrijf van je klant waard is. Nu én in de toekomst. Dat is belangrijk, of het nu gaat om een fusie, een investering, een management buy-out of een management buy-in. Je klant wil immers vol vertrouwen de onderhandeling ingaan. Bedrijfswaardering is een krachtige en gebruiksvriendelijke tool waarmee je tot de juiste waardering komt. Je kiest zelf de gewenste waarderingsmethode: Discounted Cash Flow, Adjust Present Value, de Multiple-methode of de Venture Capital-methode. De eenvoudig te gebruiken tool maakt vervolgens de waarde berekening van het bedrijf, maar ook direct een prognose voor de toekomst. En beide zijn even waardevol.

 

Dít maakt deze module uniek:

 

  • Helpt tot een gefundeerde voorbereiding van de beslissing om en zoja hoe te participeren in een bedrijf.
  • De wizard is eenvoudig in gebruik waardoor jij snel kan werken.
  • Helpt te managen op waardecreatie en rendement op investeringen.
  • Geeft snel inzicht in de impact van veranderend beleid op de waardeontwikkeling van het bedrijf.
  • Helpt bij een gedegen voorbereiding voor uitstap van participatie of bedrijfsverkoop.
  • Naadloze integratie tussen prognose en waardeberekening.
  • Betreft een continue waardemonitoring.

Waarderingsmethoden

Ontdek de verschillende waarderingsmethoden binnen Fyndoo Advise.

DCF: Discounted Cash Flow

Bij deze methode is de toekomstige waarde van kasstromen bepalend. Een uitgewerkt scenario voor enkele jaren en een going concern aanname voor de periode erna. Rekening houdend met de tijdswaarde van geld, maar ook met verwachte gebeurtenissen.

APV: Adjust Present Value

APV lijkt op DCF. De APV-methode geeft echter meer informatie doordat het de waarde van het belastingvoordeel bij financiering met vreemd vermogen als apart onderdeel helder en inzichtelijk maakt.

VC: Venture capital methode

De VC methode maakt gebruik van de APV en multiple waarderingstechnieken om de voordelen voor de investeerder te berekenen. Het minimaal te verwachten rendement is hierbij mede leidend in de bepaling van de waarde.

Multiple methode Multiple methode

Kijk en vergelijk met andere bedrijven. Waarde wordt gekoppeld aan diverse elementen uit de jaarrekening zoals winst en omzet. Deze waardering wordt vooral gebruikt bij de meer volwassen bedrijven.

Modules

Van het analyseren van de financiële gegevens tot het indienen van een financieringsaanvraag. Ontdek alles over de verschillende modules in Fyndoo Advise en hoe ze jouw werk als financieel adviseur gemakkelijker maken.

Analyse

Met Analyse kun je historische financiële data van je klant inlezen en analyseren. Je hebt snel inzicht in de mogelijkheden om de financiële prestaties te verbeteren.

Kredietaanvraag

Met Kredietaanvraag maak je snel en eenvoudig een complete financieringsaanvraag. Voor elk financieringsvraagstuk is er een groot aanbod aan financiers.

Prognose

In Prognose bouw je gedegen financiële scenario’s die de gevolgen laten zien van de keuzes die je klant maakt.

Rating

Met Rating krijg je snel inzicht in de kredietwaardigheid van je klant gezien door de ogen van een financier.   

Inzicht

Met Inzicht analyseer je samen met je klant de financiële impact van de keuzes die hij wil maken. Dankzij het heldere grafische dashboard krijgt je klant duidelijk en begrijpelijk inzicht in de financiële situatie van zijn onderneming.

Pre-scan

Met de pre-scan bepaal je de financierbaarheid van een onderneming op basis van slechts enkele financiële getallen. De Fyndoo-score is een score van 1 tot 10, die een inschatting geeft van de slagingskans van een financieringsaanvraag voor een onderneming.

Ontdek Fyndoo

Probeer Fyndoo Advise 30 dagen gratis en vrijblijvend uit.

Aanvragen