De mogelijkheden van factoring tijdens Corona

De verspreiding van het Coronavirus in Nederland zorgt voor een heel andere economische situatie dan de meeste ondernemers bij de start van het jaar hadden verwacht. De meeste sectoren hebben behoorlijk last van deze vervelende ontwikkeling en dat brengt ondernemingen soms in een lastig financieel parket. Gelukkig zijn er, zoals algemeen bekend, overheidsmaatregelen die de bedrijven echt kunnen helpen. Als ondernemer kun je daarnaast zelf ook maatregelen nemen om de Coronacrisis door te komen.


Een standaardreactie in de huidige situatie is bijvoorbeeld het later betalen van facturen. Daarmee kun je uitgaven een beetje 'voor je uitschuiven'. Maar wat als jouw klanten dat ook gaan doen? Dan komen ook de inkomsten later binnen. Wanneer je afhankelijk bent van klanten die facturen betalen, en je hebt snel (of versneld) geld nodig, dan kan factoring een uitkomst bieden.


Factoring, hoe werkt dat?

Factoring is het verkopen van je facturen aan een factoringmaatschappij. Hoe werkt dat?

"Dan ontvang je direct je geld, waarmee je deze (gedwongen) rustige periode uit kunt zingen. Dit is weliswaar geen krediet, maar je financiert je bedrijf met je eigen facturen.", zo vertelt Remko Goeyenbier van Svea Finans "Bovendien neemt Svea het debiteurenbeheer over en ben jij 100% verzekerd van je geld."


Wanneer is factoring interessant?

Factoring is niet alleen een uitkomst wanneer je te maken hebt met lange betalingstermijnen. "Ook wanneer je als ondernemer te maken krijgt met een ingetrokken of verlaagde kredietlimiet biedt factoring een uitkomst. Of denk aan een oplopend debiteurensaldo, met een hoog DSO-ratio (Day Sales Outstanding) tot gevolg.", vertelt Goeyenbier. Door gebruik te maken van factoring verlaag je de DSO naar één dag voor de facturen die je verkoopt aan de factormaatschappij.

Als adviseur of kredietspecialist kan je eenvoudig digitaal een aanvraag indienen voor factoring bij meerdere partijen. Svea is één van die partijen. Wat het voor jouw klant betekent als het geld van facturen binnen een dag op zijn rekening staat in plaats van dat hij hier 30 dagen op moet wachten, is snel inzichtelijk met de prognosemodule van Fyndoo Advise. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op.