Van huurder naar koper

Eind 2020 krijgt aannemersbedrijf Vos uit Almere de kans om het pand dat zij tot dat moment huren, te kopen. Het blijkt niet zozeer de vraag óf deze financiering haalbaar is, maar vooral hoe. Met deze vraag klopte eigenaar Patrick Vos aan bij Fin-Match.
fyndoo-advise-adviessoftware-fin-match-bedrijfsfinanciering

Financieel haalbaar, maar wat is de beste invulling?

Lang hoefde Patrick niet na te denken toen de kans zich voordeed om het pand aan de Televisieweg in Almere te kopen. Dat dit financieel haalbaar zou zijn was ook al snel duidelijk. De vraag was vooral wat in fiscaal opzicht de beste invulling is in combinatie met eigen liquide middelen.

 

Istvan Pinter, bedrijfsadviseur en een van de partners bij Fin-Match wil Patrick graag helpen om deze financiering mogelijk te maken. Uiteraard tegen de best mogelijke voorwaarden. Met het oog op de overdrachtsbelasting die van zes naar acht procent zou gaan moest er bovendien snel geschakeld worden. 

 

Istvan start met een grondige inventarisatie van de mogelijkheden en al snel is duidelijk dat een bancaire oplossing het beste past. “Door in Fyndoo Advise verschillende scenario’s te maken konden we de klant goed laten zien wat de financiële consequenties van de diverse opties waren. Financiering was niet zijn cup-of-tea. Een klant goed mee kunnen nemen in het proces door letterlijk te kunnen laten zien wat de impact op het totale plaatje is, is zeker dan erg waardevol.”

 

Samen met Patrick komt Istvan tot een optimale verhouding tussen eigen inbreng van liquide middelen en een extern aan te vragen financiering. De prognoses die met behulp van de software worden opgesteld, worden ook gebruikt in de onderbouwing naar banken en zijn een belangrijke voorwaarden voor het verkrijgen van financiering. Dat zit in dit geval meer dan goed. Samen komen ze tot een ijzersterk verhaal richting financiers, het ideale vertrekpunt om de onderhandeling in te gaan. 

 

Patrick is inmiddels de trotse eigenaar van het pand. En de financiering? “Die is zonder twijfel tegen de aller scherpste voorwaarden!” aldus Pinter.

 

"Messcherpe analyses van de bedrijfsresultaten en diverse prognose scenario’s; met Fyndoo Advise leggen we de basis voor ons advies aan klanten bij een financieringsbehoefte. Zo helpen wij ondernemers hun ambities te realiseren.”
Istvan Pinter
Istvan Pinter
Partner Fin-Match
Meer informatie

Iets vragen? Advies nodig? Even sparren? Kan altijd!

Neem contact op